מדריך לקניית EV.
אם אתה רוצה לחיות אורח חיים עם מודעות ירוקה יותר (כולל פחות נסיעות לתחנת הדלק), מכונית חשמלית היא בחירה מצוינת. בין אם אתם מחפשים יוקרה אלגנטית, רכב שטח פרקטי או מכונית קומפקטית לנהיגה יומיומית, תוכלו למצוא מכונית חשמלית שתואמת את המחיר.
אם אתה מעוניין ברכב חשמלי (EV) ואתה רוצה ללמוד עוד, אתה במקום הנכון. הנה מה שאתה צריך לדעת על קניית מכונית חשמלית.
5 טיפים לקוני רכב חשמלי
טיפ מס’ 1: חשבו על סוג הרכב שאתם צריכים
האם אתה צריך רכב שטח קומפקטי לטיולים ברחבי העיר, או שאתה מחפש משהו לנהוג בו לעבודה בסטייל? הקדישו זמן לשקול את סוג הרכב שיבדוק את כל קופסאות החובה שלכם.
לדוגמה, אם אתם מחפשים מכונית סדאן חכמה והייטקית, טסלה דגם S מכל שנה היא בחירה מצוינת. אם אתם מחפשים משהו עם קצת יותר שימושי, יונדאי קונה EV 2019-2020 הוא רכב שטח מוצלב עם מקומות ישיבה לעד חמישה והרבה מקום מטען (19.2 מ”ק מאחורי שורת המושבים השנייה).
טיפ מס’ 2: הסתכלו על הרגלי הנהיגה היומיומיים שלכם
כשעוברים לדלק חלופי, כדאי לחשוב על איך אתה נוהג – אבל חרדת טווחים היא לא העניין הגדול שחלק מהאנשים מתגלים כעל. תופתעו לטובה מהטווח של כמה מהמכוניות החשמליות המשומשות החדשות יותר. לדוגמה, טסלה מודל S Long Range משנת 2020 זוכה ל-EPA משוער של 402 מיילים בטעינה מלאה.†
אם אתה מסתכל על הנהיגה שלך במשך שבוע, סביר להניח שטווח כזה הוא די והותר.
כדי לראות בעצמך, הקדישו זמן לתיעוד הנסיעות הרגילות שלכם. מה הקילומטראז’ הממוצע שלך במשך שבוע או חודש? יש אנשים שנרתעים מרכבים חשמליים על סמך הנסיעה הבינעירונית האחת שהם עושים מדי שנה, במקום להסתכל על הרגלי הנהיגה הרגילים שלהם. אם אתה מטייל ברחבי הארץ כדי לראות משפחה, תצטרך לעצור ולחייב, אבל כנראה לא כמו שאתה חושב.
קחו זאת בחשבון: ניסאן סנטרה 2020 מונעת בגז מקבלת 33 קמ”ג משוער של EPA בשילוב, מה שנותן לכם כ-409 מיילים למיכל מלא. טווח מייל (כאשר טעון מלא).†
דבר נוסף שכדאי לזכור הוא שטווח הנסיעה של רכב חשמלי משתנה יותר מהקילומטרים שתקבלו ממיכל דלק מלא. חשבו על מכונית חשמלית כעל טלפון נייד – ככל שתעשו איתה יותר, כך הסוללה יורדת מהר יותר. הערכות EPA לגבי הטווח החשמלי נוטות להיות מדויקות למדי, אך כדאי לדעת כיצד תוכלו למקסם את הטווח שלכם, כמו גם מה יגמר את הסוללה מהר יותר.
טיפ מס’ 3: צפו לנסיעה אחרת
בדרך כלל, ככל שאתה הולך מהר יותר, כך תשתמש יותר בסוללה. הדבר נכון גם אם אתה מאיץ חזק (בדיוק כפי שה-mpg שלך עלול לרדת ברכב המונע בגז אם יש לך רגל כבדה). אם ברצונך לחסוך בכוח הסוללה, האיץ בעדינות ועשה שימוש בכל תכונות הבלימה המחדשות שיש לרכב. בלימה רגנרטיבית, שנמצאת ברוב המכוניות החשמליות, מאטה בכוונה את המנוע כדי ליצור מעט טעינה חזרה לסוללה. המשמעות היא שכאשר תבלום או, במקרים מסוימים, מורידים את דוושת הדלק, המכונית תאט ותחזיר לכם קילומטר או שניים אחורה.
חווית הנהיגה עם EV היא בדרך כלל חלקה ופשוטה. ללא הילוכים לטפס דרכם או סיבובים לניהול, קל להוריד את הכוח. גם תא הנוסעים של EV שקט, ללא רעשי מנוע כדי לשבש את ההנאה מזמן בילוי עם הנוסעים או מערכת סאונד מעולה.
נסיעה בכבישים כפריים במקום בכביש המהיר היא גם בחירה מצוינת אם אתה לא ממהר. יש משהו באמת מספק בלטייל בדרך הפחות מטיילת במהלך מסע חשמלי. בנוסף, אתה יכול לחסוך מעט בסוללה בהשוואה לנהיגה במהירות בכבישים גדולים יותר.
טיפ מס’ 4: התכונן למומנט מיידי
תכונה נהדרת נוספת של מכוניות חשמליות היא מומנט מיידי. במילים אחרות, תמיד יש לך כוח מקסימלי זמין לך כשאתה מוריד את הרגל. זה הופך את ההתפתלות בתנועה העירונית או המעבר בכביש המהיר לנוח, וזה יכול להפוך גם את המכונית החשמלית הצנועה ביותר להרבה כיף.
טסלה ידועה בזמנים מדהימים של אפס עד 60, כאשר דגם S 2020 הבסיסי מסוגל לבצע זום מאפס ל-60 קמ”ש תוך 3.7 שניות בלבד, בעוד שדגם הביצועים יכול לעשות זאת תוך 2.3 שניות (לפי היצרן, כשהוא חדש) . נתונים אלה מתחרים לרוב מכוניות הספורט. כמו כן, לרכבי רכב חשמליים קטנים יותר יש פי מרשים של אפס עד 60. שברולט בולט EV 2020 החשמלית, למשל, תגיע ל-60 קמ”ש תוך 6.3 שניות (לפי היצרן, כשהיא חדשה).
טיפ מס’ 5: מחקר חשמלי לעומת היברידי
אם אינך בטוח אם התרחקות מבנזין לגמרי מתאימה לך, שקול היברידית כאמצעי נחמד. תוהים מאיפה להתחיל? תסתכל על הסוגים השונים של מכוניות היברידיות וכל-חשמליות כדי לגלות מה הכי יתאים להרגלי הנהיגה שלך.